Tietoa meistä

Olemme jo yli sadan vuoden ajan tuottaneet luonnollisesti hyvää energiaa kaurasta. Meillä uskotaan elinvoiman vaalimiseen ja siihen, että pystymme oikeilla valinnoilla edistämään sitä. Muutoksen tekeminen ei ole koskaan liian myöhäistä, eikä liian aikaistakaan. Olet parhaimmillasi kun voit hyvin ja olet sinut itsesi kanssa – sillä vain sinä tiedät, miltä sinusta tuntuu kun voit oikein hyvin.

HELPPOUS ON HYVÄKSI. Älä anna muiden tahdittaa elämääsi. On helppoa noudattaa vain omia pelisääntöjään. Pitkäjänteisesti noudatetut terveelliset elämäntavat takaavat hyvän olon, jonka myötä tunnet olevasi paras sinä. Silloin ei mikään tunnu liian vaikealta, raskaalta tai monimutkaiselta.

Me uskomme, että jos toimimme huolellisesti, sovellamme tietoamme ja kannamme vastuumme sekä käytämme yksinkertaisia ja luonnollisia raaka-aineita, saamme herkullisen maun sekä kestävän kehityksen mukaisesti valmistetun terveellisen tuotteen siinä sivussa. Tavoitteemme on yksinkertainen mutta kokonaisvaltainen: AXA tulee valmistella sinut parhaaksi itseksesi.Our history

 

”Antakaa lapsille ja sairaille kaikkein parasta” luki Stockholmstidningenissa julkaistussa ilmoituksessa jo vuonna 1920. Siitä lähtien ovat kauran luonnollinen voima ja terveys olleet AXAn ydinkohteita.

Tanskalainen Peter Otto Stokkebye on kaiken alku ja juuri. Kyseinen liikemies alkoi 1890-luvulla tuoda Göteborgiin viljaa ja viedä kauraa. Hän oli intohimoinen ja halusi kehittää toimintaa, mutta myllyt eivät halunneet yhteistyöhön hänen kanssaan. Niinpä hän päätti rakentaa oman myllyynsä ja kilpailla tosissaan Gyllenhammaria ja tämän suorakulmaisia pakkauksia vastaan. Göteborgin ulkopuolelle Agnesbergiin rakennettu mylly valmistui vuonna 1910 ja samalla lanseerattiin AXA-kaurahiutaleet. Kaura oli höyrytettyä, mikä lyhensi keittoaikaa tunnista kolmeen minuuttiin – todellinen mullistus ruotsalaisissa keittiöissä.

Vuonna 1959 Stokkebye myi yhtiönsä Lantmännenin omistamalle Kungsörnen AB:lle, jossa AXA-tuotemerkin kehitys jatkui sellaiseksi, jona AXA tunnetaan nykyisin. Vuosien aikana AXA:lla on ollut suurlanseerauksia, kuten AXA Kuitukaurahiutaleet ja AXA Guld Müsli, kaksi ruotsalaisen aamiaispöydän klassikkoa, nykyään AXA:lla on yli sadan vuoden kokemus luonnollisten ja terveellisten kaurapohjaisten aamiaistuotteiden valmistuksesta. AXA varustaa yhdessä omistajansa Lantmännenin kanssa koko Pohjolan herkullisilla, pohjoismaisesta kaurasta valmistetuilla aamiaistuotteilla.

 


Lantmännen ja Lantmännen Cerealia

AXA on osa Lantmännen Cerealia –yritystä, joka valmistaa ja markkinoi lähinnä viljatuotteita. Tunnetuimpia ja pidetyimpiä merkkejämme ovat AXA, Kungsörnen, Start, Gyllenhammars, Gooh, GoGreen, Finn Crisp, VaasanSopps, Amo, Kornkammeret ja Regal. Valikoimamme muodostuu pääasiassa aamiaistuotteista, jauhoista, jauhosekoituksista, pastasta, ohukaisista, pavuista/linsseistä sekä mm. Pohjoismaisissa päivittäiskaupoissa myytävistä valmisruoista. Lantmännen Cerealia on osa Division Livsmedeliä, joka on yksi Lantmännen-konsernin viidestä toimialasta.

 

Tietoa Lantmännenista

Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjoismaissa. Lantmännenin omistaa 18 000 ruotsalaista maanviljelijää. Yrityksemme työllistää 10 000 henkilöä, sillä on toimintaa yli 20 maassa ja sen vuotuinen liikevaihto on 60 miljardia SEK. Viljasta ammentaen edistämme maatalouden elinvoimaisuutta.

Tunnetuimpia elintarviketuotemerkkejämme ovat esimerkiksi Vaasan, AXA, Kungsörnen, GoGreen, FINN CRISP ja START. Yrityksemme perustan muodostavat osaaminen ja arvot, jotka ovat säilyneet omistajillamme sukupolvien ajan. Otamme yhdessä vastuun koko arvoketjusta pellosta pöytään tutkimuksen, tuotekehityksen ja muun toimintamme avulla. Lisätietoja on osoitteessa www.lantmannen.fi